Тиймбилдинг и Escape room - една незабравима комбинация

Тиймбилдинг и  Escape room - една незабравима комбинация

Преди да уточним защо мислим, че игрите от типа Escape room са една чудесна алтернатива за вашия тиймбилдинг, може би трябва да обясним значението на тази дума, навлязла от английски, която все по-често присъства в речника ни през последните години.

Тиймбилдинг е термин за разични видове дейности, използвани за подобряване на социалните отношения, като обикновено се включват съвместни задачи. Тиймбилдингът е  различен от обучението на екипа, който е предназначен за подобряване на ефективността, а не на междуличностните отношения. Escape room са основани на екипната и отборна игра, а това ги прави чудесни за вашия тиймбилдинг.

Освен това стаите дават възможност на екипа да упражнява уменията като като комуникация, организация, мислене, критика, логика и създаване на креативни идеи.
Escape room игрите позволяват участниците да бъдат наблюдавани. А спецификата на играта, както и ограниченото време ги провокират да изразяват своите емоции, характер и темперамент. Всичко това може да се види по време на вашия тиймбилдинг.

Escape room игрите могат да бъдат своебразен барометър на социалните взаимоотношенията. Проличават си хората с лидерски умения. Съвсем ясно се добива представа за това дали има разбирателство между играчите по време на тиймбилдинга, или отсъства. Така Escape room игрите биха могли да дадат много полезна информация. При желание, можем да дадем и обратна връзка към HR-a.

Ако всичко това не е достатъчно, ето още няколко причини, поради които сме убедени, че Escape room игрите са един чудесен избор за провеждане на тиймбилдинг:

Продължителността на играта е само час. Ако сте решили да проведете тиймбилдингa през почивните дни, то именно стаи от този тип са подходящи. Много хора биха предпочели да прекарат свободното си време със семейството си, сред природата, вместо със своите колеги. Така денят им ще остане на тяхно разположение.

Не се изисква предварителна организация, всичко е напълно подготвено и чака да се възползвате от него. Единственото, което е нужно, е да запазите час. Това може да се случи по всяко време - сутринта, вечерта, в обедната почивка. Лесно е и не изисква усилия от ваша страна.

Escape room игрите  са изключително подходящи за провеждане на тиймбилдинг за малки фирми – до 5 души. Стаята позволява да се включатв сички служители и заедно да преживеят нещо запомнящо се.

Но дори и екипът да е от повече хора – това не е никакъв проблем. Просто е нужно да се запазят няколко стаи. Ние от Hour escape поддържаме връзка с повечето стаи в София и можем дa осигурим провеждането на един незабравим тиймбилдинг на целия екип.

Разбира се, най-важно е забавлението. Така че, ако желаете да се отдадете на едно невероятно изживяване, изпълнено със смях, което дълго ще се коментира в офиса, бъдете сигурни, че Escape room игрите ще ви осигурят всичко това.

Е, готови ли сте да опитате?

Ако в момента одобрително поклащате глава, то ето няколко съвета, които неминуемо ще ви помогнат да избягате от стаята:
      1.    Комуникирайте
Истината за комуникацията е много простичка: тя е в основата на всеки един тип взаимоотношения. Независимо дали сте в къщи с жена си, или на тиймбилдинг с колегите - общувайте! Изказвайте гласно мислите си, споделяйте идеите си. Общуването е от изключителна важност за екипните игри, каквито са Escape room. Изказвайте своите мисли и предположения. Изслушвайте съотборниците си, вниквайте в техните разсъждения. Анализирайте заедно. Ако няма обмен на информация, няма да се справите. Има толкова много неща, на които трябва да обърнете внимание в стаите, че сами ще сте обречени.
      2.    Работете заедно
Тук приносът на всеки един играч е от решаващо значение. Escape room игрите са изключително интересни при тиймбилдинг, защото изискват участниците да проявява тсвоята индивидуалност и познания, от една страна. От друга страна, всички играчи са обединени от един екип. Колкото по-отборни сте, толкова по-бързо ще се придвижвате напред. Само така тиймбилдингът се превръща в това, за което е предназначен. Стремете се да бъдете равнопоставени. Разпределете задачите си така, че всеки един играч да има своя принос за развитието на отбора. Разбира се, в процеса на игра може да се открои лидер, в което няма нищо лошо. Напротив! Но игрите от типа Escape room изискват баланс. Твърде много водачи със сигурност няма да изстрелят отбора на финала, нито пък липсата на такъв. Хората често имат нужда от организация. Затова намерете своята златна среда и играйте заедно!
      3.    Мислете
Едно от предназначенията на Escape room игрите, както и на Hour escape е да ви стимулира да мислите. Нещата няма да се случат от само себе си. Затова по време на вашия тиймбилдинг заложете най-вече на бързия си ум и се потопете се в ситуацията. Вероятно сте забелязали, че когато сте под напрежение, много често решенията идват внезапно. Така е, но не се осланяйте само на това! Използвайте логическата си мисъл! И действайте! Не се поддавайте на отчаянието, независимо, че ще има загадки, които ще изглеждат нерешими! Не са.

Е, това е. Не са ви нужни от повече напътствия!  Трябва ви само Escape room стая за един незабравим тиймбилдинг.

Прочети още: 7-те типа играчи в Escape room и 5 правила за успешна игра в Escape room