5 съвета за успешна игра в Escape room

5 съвета за успешна игра в Escape room

 В случай че до този момент все още не сте посещавали Escape room (Стая на загадките), ние от Hour Escape ще ви помогнем с 5 съвета за вашата успешна игра.


Съвет № 1: Бъдете отборни играчи!
     В една ескейп стая всички играчи са част от един отбор. Цялото обича индивидуалностите и има нужда от тях. Но не и от индивидуалистите. Затова бъдете отборни играчи! Вслушвайте се в отбора, а не само в себе си- все пак има причина играта да изисква най-малко двама участници!
Следвайте правилото и си взаимодействайте с останалите. Давайте съвети, но и изслушвайте другите мнения. Участвайте активно! Играйте екипно. Не доминирайте, а установете баланс и го следвайте! Така ще имате много по-големи шансове да излезете преди 59-тата минута да е изтекла.


Съвет № 2: Търсете!
      Ако една стая е създадена с цел, то може ли да има нещо случайно в нея? Не! В Стаята на загадките всичко е целенасочено, премислено, обсъдено и изпипано. Всичко – до най-малкия детайл. Но имайте едно наум, все пак. Не всичко отваря пътя ви напред. Някои неща могат да водят към задънени улици... :)


Съвет № 3: Не всичко е прекалено сложно.
      Когато човек е психически настроен, че ще се изправи срещу различни загадки и предизвикателства, той много често има склонността да им придава излишна сложност. Но загадките в Hour Escape са направени за хора. Всичко тук се свежда до общата ви култура. Никой не изисква от вас да имате твърде задълбочени познания в която и да е сфера.


Съвет № 4: Не се фокусирайте твърде дълго!
      Помните ли безценния съвет, който ви даваше учителката по математика - да не отделяте твърде много време на задача, която не можете да решите, а просто да я пропуснете. Е, съветът важи и за ескейп стаите! И макар че няма как да пропуснете просто така пъзела, който толкова ви затруднява, можете да помолите ваш съотборник да го реши вместо вас. Затова сте отбор – за да си помагате.


Съвет № 5: Не се притеснявайте да поискате жокер!
      Това е напълно нормално. И естествено. В природата ни е заложено да помолим за помощ, когато имаме нужда от нея. Така че, ако положението е наистина сериозно, драматично и напрегнато...спасение има. Просто го поискайте. И не, няма да изглеждате глупави! Операторите ни няма да ви се смеят. (Те вече са виждали всичко, буквално. :) ) Тяхната цел е вие да се забавлявате - Затова и сте тук, нали, така че с радост ще ви дадат подсказка, с която да успеете да решите загадката. И операторите, повярвайте ни, искат вие да вървите напред. Така че, бъдете спокойни, уверени в себе си, и знайте, че „спасение дебне отвсякъде“. :)


Правилата не звучат твърде сложни, нали? Ще се справите, дори и да не сте посещавали Стая на загадките до сега! Преди да дойдете, не забравяйте да си вземете доза добро настроение! И да се настроите за забавление. Защото точно това ще се опитаме да ви осигурим ние от Hour Escape!

Резервирай твоята игра още сега! :)

Виж още: 7-те типа играчи в Escape room