5 съвета за успешна игра в Escape room

5 съвета за успешна игра в Escape room

 В случай че до този момент все още не си посещавал Escape room (Стая на загадките), ние от Hour Escape ще ти помогнем с 5 съвета за вашата успешна игра.


Съвет № 1: Бъди отборен играч!
     В една ескейп стая всички играчи са част от един отбор. Затова бъди отборен играч! Вслушвай се в в другите, а не само в себе си- все пак има причина играта да изисква най-малко двама участници!
Следвай правилото и си взаимодействай с останалите. Давай съвети, но и искай чуждо мнение. Участвай активно! Играй екипно. Не доминирай, а установи баланс и го следвай! Така ще имаш много по-големи шансове да излезеш преди 59-тата минута да е изтекла.


Съвет № 2: Бъди наблюдателен!
      Ако една стая е създадена с цел, то може ли да има нещо случайно в нея? Не! В Стаята на загадките всичко е целенасочено, премислено, обсъдено и изпипано. Всичко – до най-малкия детайл. Но имай едно наум, все пак - климатика и пожарогасителя не са част от играта :)


Съвет № 3: Не всичко е прекалено сложно.
      Когато човек психически е настроен, че ще се изправи срещу различни загадки и предизвикателства, той много често има склонността да им придава излишна сложност. Но загадките в Hour Escape са направени за хора (и от хора :) ). Всичко тук се свежда до общата ти култура и съобразителността ти. Никой не изисква от теб да имаш твърде задълбочени познания в която и да е сфера.


Съвет № 4: Не се фокусирай твърде дълго!
      Помниш ли безценния съвет, който ти даваше учителката по математика - да не отделяш твърде много време на задача, която не можете да решиш, а просто да я пропуснеш. Е, съветът важи и за ескейп стаите! И макар че няма как да пропуснеш просто така пъзела, който толкова те затруднява, можеш да помолиш твоя приятел да го реши вместо теб. Затова сте отбор – за да си помагате.


Съвет № 5: Не се притеснявай да поискате жокер!
      Това е напълно нормално. И естествено. В природата ни е заложено да помолим за помощ, когато имаме нужда от нея. Така че, ако положението е наистина сериозно, драматично и напрегнато...спасение има. Просто го поискай. И не, няма да изглеждаш глупав! Операторите ни няма да ти се смеят. (Те вече са виждали всичко, буквално. :) ) Тяхната цел е вие да се забавлявате - Затова и сте тук, нали, така че с радост ще ви дадат подсказка, с която да успеете да решите загадката. И операторите, повярвай ни, искат вие да вървите напред. Така че, бъди спокоен, уверен в себе си, и знай, че „спасение дебне отвсякъде“. :)


Правилата не звучат твърде сложни, нали? Ще се справиш, дори и да не си посещавал Стая на загадките до сега! Преди да дойдеш, не забравяй да си вземеш доза добро настроение! И да се настроиш за забавление. Защото точно това ще ти осигурим ние!

Резервирай твоята игра още сега! :)

Виж още: 7-те типа играчи в Escape room