7-те типа играчи в Escape room

7-те типа играчи в Escape room

 

В повечето случаи хората гледат на Escape room стаите само като на място за забавление, което няма връзка с истинския живот. Когато си от другата страна на „ключалката“ обаче, ставаш свидетел на интересни моменти...и хора...и случки. Понякога е странно, друг път – плашещо. Но в повечето случаи – доста забавно :) За да можете и вие да видите нещата от другата страна, с чувство за хумор, ние от Hour Escape откроихме най-често срещаните типове играчи.
Ние също се разпознаваме в някои от тях...а вие?


Тип 1: Отброяващият времето
       Това е човекът, който посещава стаи на загадките, за да всява паника у съотборниците си. Разбира се, той не го прави нарочно. Дори напротив! Мисли си, че по този начин помага. Непрекъснато гледа часовника и с една истерична нотка в гласа напомня на останалите, че ВРЕМЕТО ИЗТИЧА. Може и да са минали само 15 минути, но то ИЗТИЧА. И трябва да се действа ПО-БЪРЗО! . Но колкото и странно да звучи, той наистина помага! Той няма да ви позволи да губите твърде много време на някоя загадка, а в много случаи това е решаващо за успешното бягство! :)

Тип 2: Знаещият всичко
      Този тип знае за какво говори. И затова говори по много. „Разпалено“ дава съвети и обяснява кое как и защо се прави. Информира. Разяснява. Анализира. Макар че много говори и почти не действа, не може да се отрече, че той прави всичко това, за да допринесе за благото на отбора. Това е неговият начин.

Тип 3: Можещият всичко
      Подобно на горния тип, и този често се нагърбва с повече задачи, отколкото може да поеме. Понякога с доста повече. Обикновено останалите играчи остават в страни, заради неговото желание да се справи с всичко. Стремежът му да помогне е похвален, но той преобръща представите за отборна игра. Но не бързайте да го съдите прекалено – това със сигурност е човека, на който при всички случаи можете да разчитате.

Тип 4: Командващият
      Този тип наистина се опитва да държи нещата в свои ръце в Стаята на загадките. Той поема контрола над ситуациите. Гледа напред – към победата. И не обръща внимание на маловажни неща като мимолетното забавление. Макар че поведението му понякога поражда напрежение у играчите в Escape room, негова истинска цел е да съдейства с всички сили на отбора. Той контролира нещата, защото знае, че така се получават по-добре. Или поне мисли, че така се получават по-добре. :)

Тип 5: Пищящият
      Този тип е наистина много емоционален. Това може да му изиграе лоша шега, когато е в Escape room. Но той е и човекът, който прави играта още по-забавна, заради непринудените и искрени реакции към всичко случващо се наоколо. Всеки изненадващ и неочакван момент го  кара да....пищи, да пляска, да подскача. Силно, внезапно и по много. Разбира се, често подобно напрежение го държи под стрес. Затова и в Стая на загадките е възможно да е доста разсеян.

Тип 6: Неумеещият да губи
      Този тип приема предизвикателствата в Escape room твърде сериозно. Фокусира се единствено върху нещата, с които не е успял да се справи съвсем сам. Разбира се, прави го, за да анализира грешките си. И за да не ги допуска в бъдеще в друга стая. Но така пропуска най-хубавата част – да се наслади на цялостното изжвяване.

Тип 7: Стоящият настрана
      Този тип не е във вихъра на изживяванията в Escape room. По-скоро е в тяхната периферия. При него няма взрив от емоции. Нито въодушевление от предизвикателствата. Нито ентусиазъм към приключенията. Той е по-скоро зрител. Но докато наблюдава отстрани, той вижда много неща, които убягват на другите участници в Escape room. Именно затова е толкова ценен играч. Може и да не е активен постоянно, но винаги се включва в точния момент.


Макар че Стаята на загадките провокира тези типове поведение, вероятно повечето от тях сме ги срещали нееднократно в живота. И още по-вероятно е у всеки от нас „дреме“ по един такъв тип, който при подобни обстоятелства ще бъде отключен. За да разберете вие от кой тип сте, резервирайте игра в Hour Escape.

Прочети още: Защо хората обичат Стаите на загадките?