Интервю с Йоанна - "Мениджър Настроение" в Hour Escape

Интервю с Йоанна - "Мениджър Настроение" в Hour Escape

Йоанна - нашата лъчезарна и винаги усмихната колежка, която се грижи за доброто ви прекарване при нас. Нарекохме я "Мениджър Настроение"!

 

Йони, представи се накратко! :)

Казвам се Йоанна и съм на 19 години. От София съм. Миналата година завърших Испанската гимназия, а сега следвам Испанска филология в Софийския. Заедно с това се занимавам и с театър - той е голямата ми страст. Общо взето, това е.

 

Какво ти харесва в работата?

Това е първата ми сериозна работа. Трябва да си призная, че когато кандидатствах, изобщо не знаех какви ще са задълженията ми - бях само чувала за ескейп стаите и знаех, че са нещо ново и забавно, но нищо повече. Та, когато започнах преди половин година, абсолютно всичко, което ми се случваше беше ново за мен. Беше си доста плашещо, честно казано. Така отговарям и на въпроса - харесва ми всичко ново, което научавам - в тази работа се изискват доста качества, повечето от които, аз тепърва започвам да развивам. Трябва да можеш да правиш много неща наведнъж. Трябва да намираш индивидуален подход към всеки клиент. Трябва да преценяваш ситуациите и да взимаш правилни решения за отрицателно време. Как да не ти харесва работа, която ти дава умения, абсолютно приложими и в ежедневието?

 

Сещаш ли се за някоя интересна случка от Стаята?

Интересни случки има непрекъснато, това ѝ е хубаво на работата ми :) Затова ми е трудно в момента да разкажа някоя конкретна... С всеки нов отбор се преживява нещо различно. Най-готино е, разбира се, когато някой отбор те накара да се разсмееш от сърце, докато следиш играта му. Харесва ми емоцията. Когато клиентите дойдат, обикновено се старая да ги предразположа за забавление - винаги гледам да започна кратък разговор, в който да разбера повече за тях - били ли са досега в ескейп стая, има ли конкретен повод за посещението им (например рожден ден, тиймбилдинг), що за хора са. Не очаквах, че клиентите ще са толкова разнообразни - има тийнейнейджъри, празнуващи рожден ден; приятели, които са решили да направят нещо по-различно; деца; чужденци, дошли в София за уикенда. Сега се сещам за един отбор от чужденци, в който един от мъжете беше с много силно изявени лидерски качества. Това по принцип не е нещо лошо, но е доказано, че в Стаите на загадките формулата за успех е преди всичко отборната игра. Когато влезете вътре, наистина трябва да се подкрепяте и всеки да допринася по някакъв начин за играта. Така де, въпросният мъж прекара по голямата чест от играта в средата на стаята, откъдето с изразителни жестове и патетичен тон обясняваше на съотборниците си какво трябва да правят. Те не му се ядосваха, даже напротив, той толкова се беше вживял, че за всички, включително и за мен, си беше същинска атракция.... :)

 

Какъв съвет би дала за нови отбори?

Ако трябва да дам един съвет, той би бил следният: когато идвате в стаята бъдете свежи. Под свежи имам предвид- елате за преживяването, за забавлението, за възможността да прекарате един час заедно с приятелите си, откъснати напълно от външния свят. Така със сигурност ще успеете да "избягате". Стаите на загадките не са нито състезание, нито изпит. Идвайте при нас, за да разпуснете ;)

 

Запази своя час за игра в Hour Escape тук.