Мъж влиза с взлом в escape стая, не успява да избяга

Мъж влиза с взлом в escape стая, не успява да избяга

Никой не обича да иска помощ, докато е в Стая на Загадките, особено ако току-що е влязъл с взлом в нея.

Властите във Вашингтон са получили обаждане за помощ от, който е нахлул в escape стая  и...установил, че не може да избяга от нея.

Според местния вестник, една неделна сутрин 40-годишния Уърдлоу влязъл с взлом в escape център „Nortwest Escape Experience”. А както всички знаем, за да успееш да „избягаш“ най-често наистина трябва да се справиш с всичките загадки в стаята. Този герой, обаче, не успял.

Тамара Бертранд, собственик на бизнеса, заедно с мъжа си Роб, разказали пред репортерите, че щетите, нанесени върху декорите и техниката, са сериозни . Първо взломаджията опитал да влезе през аварийния изход, но след разбиване на вратата успял да стигне само до сервизното помещение, където в малко сандъче открил ключ. Използвайки го, отворил вратата, свързваща две от помещенията и по този начин предизвикал блокиране на електрониката. Неработещата електроника, както и първоначалните щети, накарали крадеца, да се откаже и да се опита да избяга. За съжаление, това не било възможно и на него му се наложи да се обади за помощ в полицията. На дошлите униформени представил най-различни версии за случката – първо, че заспал в мола и когато се събудил, тръгнал да търси начин да си тръгне, след това – че искал да провери спряно ли е осветлението в игралните помещения, накрая – че бил преследван, затова решил да влезе в escape стаята и да се залости, но малко се „объркал“.

Сериозното тук са щетите, заради които се наложило временно затваряне на помещенията и отмяна на вече направените резервации.

Собствениците все пак запазват чувство за хумор и казват, че се радват, че процента на избягали престъпници от стаите им е нула.

Каква част от тази история е истина не знаем, но знаем, че със сигурност счупеният инвентар влияе на преживяването и трябва бързо да се поправя. :)

Виж още: 6 причини, поради които да предизвикате себе си в Escape room