5 урока, научени в Escape room, които можете да приложите в ежедневието си

5 урока, научени в Escape room, които можете да приложите в ежедневието си

Всеки от нас, който някога е влизал в Стая на загадките, знае, че тя предлага много предизвикателства, изненади, вълнения и т.н. Също както животът. Стаите всъщност са една умалена версияна живота, където всичко се развива на много бързи обороти. Именно поради тази причина има много уроци, които бихме могли да приложим от Escape room в реалния живот и в ежедневието си, за да живеем по-щастливо. Ние от Hour escape решихме да ви представим 5 урока от Escape room, от които може да се възползвате.

1.    Поставяйте си цели
Мислете мащабно. Точно както трябва да го правите в Escape room, така го правете и в живота си, за да бъдете успешни. Опитайте да виждате отвъд границите си. А ако не виждате, то поне да вярвате, че можете да ги преминете. Ако влезете в Escape room и си кажете, че можете да избягате, повярвате си, и дадете всичко от себе си, има много по-голяма вероятност да успеете, отколкото, ако видите, че времето изтича и просто се откажете. Това с пълна сила важи и за живота ви. Не се отказвайте! Поставете си цели и ги следвайте!

2.    Погледнете от друга гледна точка
Понякога, за да постигнете успех, трябва да смените гледната си точка. Да погледнете и от другата страна. Това важи както за Escape room, така и за живота. Не всичко в Стаята на загадките е такова, каквото го виждате. И не всичко в ежедневието ни е такова, каквото го възприемаме. Животът постоянно поставя предизвкателства пред мас. И ако не успяваме да се справим, просто трябва да видим и друг аспект от тях. Опитайте! Работи! Също както и в Escape room.

3.    Не се притеснявайте да поискате помощ
Можете ли да поискате помощ в Escape room, ако виждате, че не се справяте? Не само че можете, но и е редно да го направите! В живота е същото. През каквито и препятствия да преминавате, никога не се притеснявайте да зададете въпрос, или да помолите за помощ, когато имате необходимост. Ние хората зависим един от друг, без значение дали това ни харесва, или не. Такава е човешката природа. И в това няма нищо страшно. Помолете за помощ следващия път, когато ви се наложи. Няма да повярвате колко много хора ще откликнат! Истината е, че в своята същност ние обичаме да помагаме. Това ни кара да се чувстваме значими.

4.    Поемете риск и действайте
В предишна наша статия – 7 типа Escape room играчи - ви представихме с чувство за хумор различни типове поведение. Ако сте я прочели вече, знаете, че в Стаята на загадките някои хора стоят настрана, обмислят мълчаливо и са по-пасивни, докато други – просто действат. Независимо от обстоятелствата. Много често вторият тип постига повече успехи както в Escape room, така и в живота. Просто защото се възползва от всяка една предоставена възможност. Ако изчаквате подходящия момент за действие, той може и никога да не дойде! Така че – направете го сега! Действайте в живота, както действате в Escape room.

5.    Учете се от грешките си
Обречени сте на провал, ако не го правите. Не бягате от Escape room в първия момент, в който не можете да се справите, нали. А какво правите? Осъзнавате грешката си и действате по различен начин. Опитвате отново. И отново. И успявате. По същия начин е и с живота – учите се от минали преживявания и грешки. Вадете си поуки! И действайте по различен начин. Не повтаряйте грешките си – както не ги повтаряте и в Escape room. И нещата ще се подредят.
Навярно има и други ситуации, които сте изживели в Escape room и може да приложите в живота си. А ако още не сте посетили Стая на загадките – ние от Hour escape ви очакваме да откриете още сравнения между живота и Escape room.

Резервирайте игра още сега!

Прочети още: Тиймбилдинг и Escape room - една незабравима комбинация