5 неща, които можеш да научиш за себе си в ескейп стая

5 неща, които можеш да научиш за себе си в ескейп стая

Освен, че ескейп стаите са забавни, по време на играта можеш да научиш и доста за себе си (и за тези, които са с теб)! Обърни внимание на начина, по който подхождаш към всяка загадка и можеш да се изненадаш, от това което ще откриеш.

1. Търпелив ли си?

Ескейп игрите със сигурност ще тестват търпението ти. Имаш само час, това е ясно, но трябва да слушаш съотборниците си и да пазиш спокойствие, ако искаш да се измъкнеш успешно. Вероятно това, че не знаете колко загадки ви остават, ще ви изкуши да действате прибързано – след това, обаче, обикновено следват възгласи като „Е, как можахме да го пропуснем това!“ и „Е, браво на нас – никой не гледа!“.

Обратното – ако си прекалено лежерен, вероятността времето да изтече, а да ти остават още няколко предизвикателства е голяма. :)

2. Отборен играч ли си?

Стаите на загадките са отборно забавление и посещението на Hour Escape може лесно да разкрие дали си лидер или умееш да следваш. Което и от двете качества да притежаваш, обаче, важното е да търсиш баланс – както вътре в теб, така и в отбора.

Екстровертите лесно могат да се почувстват в свои води и да поемат контрол, но това далеч не означава, че по-тихите натури трябва да бъдат пренебрегвани – именно те понякога успяват да забележат скрития свитък, нужен за една от следващите ни задачи. Сговорна дружина, планина повдига!

3. Лесно ли се разсейваш?

Вероятно знаеш отговора, но със сигурност escape room игрите предразполагат към разсейване. Често в Стаята виждаме как възрастни хора буквално докато стигнат от единия край на помещението до другия се спират на няколко пъти с възгласи „виж, това тук свети странно“, „тук има някакъв знак“ и накрая забравят накъде са тръгнали :)

Все пак, освен до много смях, това води и до грешки, които могат да костват ценно време.

4. Умееш ли да следиш времето?

Един час. 60 минути. И да, има часовник, които показва оставащото време, но улисани в играта, хората често не усещат как лети то. Поглеждаш – минали са само 10 минути, поглеждаш пак – половин час. Изведнъж обръщаш внимание на напрегнатата музика, която ти подсказва, че остават финални минути.

Винаги закъсняваш за среща или винаги подраняваш? Изчакваш до последния момент или предпочиташ да си готов възможно най-рано? Тези твои качества ще изпъкнат и при нас.

5. Креативен ли си?

Загадките в Hour Escape изискват разнообразни качества и умения – някои хора са добри в логическите задачи, други - в тези за комуникация, трети пък са много наблюдателни. Игрите и предизвикателствата ни са направени така, че да провокират теб и отборът ти– понякога отговорът е очевиден, понякога – не съвсем. Нестандартното мислене може да е вашият невидим съотборник, които да ви измъкне в ключов момент.

Смяташ, че мислиш праволинейно – ескейп стаите са чудесен начин да стимулираш креативността си, докато се забавляваш с приятели.

Резервирай сега своята игра в Hour Escape - кликни тук.