Ескейп книги, с които да се забавляваш вкъщи

Журнал 29

 

Историята: В ръцете си държиш дневникът на група изследователи, които необяснимо изчезват. Единствената следа е тази книга, но тя е кодирана и за да разбереш какво се е случило, трябва да решиш загадките.

Пъзелите: Журнал 29 съдържа 63 разнообразни и увлекателни пъзела, които ти гарантират часове забавление. Въоръжи се с отворен ум, защото често отговорите ще изискват да мислиш нестандартно, а понякога ще е нужна дори и интеракция с външни обекти. Това е страхотно, тъй като се чувстваш ангажирани с всеки един пъзел и вълнението от решаването на следващата страница не изчезва. Всеки път щом разрешиш даден пъзел, ще изпитваш изключително удовлетворение. Гарантираме :)

Можеш да видиш части от книгата тук.

Как се играе: Ще ти е нужен компютър или телефон с интернет, лист и химикал. Въвеждаш отговорите на уебсайта на играта. Там имаш и подсказки на разположение. Нужно ниво на владеене на английски - 1 от 5.

Оценка: 4.7/5

Цена: 44.90 лв

 

 

 

 

 

 

 

Ескейп руум пъзели

 

Историята: Влизаш в ролята на Адам - разследващ журналист и един от най-спокойните (и странни!) хора, които си срещал. Когато съседът ти се промъква у вас и преобразява апартамента ти в Ескейп стая, ти кротко въздъхваш и се заемаш с разрешаването на загадките. Но залогът се оказва по-голям - неусетно се изправяш срещу световна корпорация с много нечисти и съмнителни цели... Ще успееш ли да спасиш света?

Пъзелите: Книгата е разделена на 10 "стаи", от които последователно трябва да се измъкнеш. Всяка стая съдържа разнообразни загадки, някои по-лесни, други - доста трудни. Всички предизвикателства се вписват в историята и допринасят за цялостната картинка. Илюстрациите в книгата също са страхотни, което ти гарантира пълно преживяване.

Можеш да видиш части от книгата тук.

Как се играе: Голямото предимство на тази книга е, че на последните страници имаш на разположение различни по трудност жокери - от такива, подходящи за абсолютни новаци, до жокери, предвидени за специалисти в пъзелите. Разбира се, ако се затрудниш съвсем, можеш да видиш направо и отговора, заедно с подробно обяснение за него. За да играеш, ще са ти нужни лист и химикал, ножица и тиксо. Нужно ниво на владеене английски - 3 от 5 (за да успееш да се насладиш на историята напълно).

Оценка: 4/5

Цена: 36.90 лв

 

 

 

 

 

 

Ескейп книгата

 

Историята: Първото, което забелязваш в "Ескейп книгата" е, че това е истинска книга с истинска история - често между отделните пъзелите има няколко страници текст. Въпреки това, ако не ти се навлиза толкова много в историята, можеш да решиш повечето предизвикателства като използваш единствено последните 1-2 параграфа от страницата. Зъл милиардер създава смъртоносен лабиринт, за да скрие тайните си. Всеки може да влезе, но ако не успее да се справи с предизвикателствата за 60 мин, не излиза жив. А ти ще се справиш ли?

Пъзелите: Пъзелите са добре структурирани и сравнително лесни. Подходящи са за хора без опит. Повечето загадки могат да бъдат решени за минута-две, за голяма част са необходими единствено наблюдателност и логика. Все пак имай предвид, че на места е възможно да се затрудниш. В такъв случай, можеш просто да разчиташ на жокерите в края на книгата.

Можеш да видиш части от книгата тук.

Как се играе: Отговорът на всяка загадка ти дава число. За да продължиш нататък, отиваш на съответната страница. На разположение имаш и 5 градиращи по трудност подсказки, както и разбира се верния отговор. За да играеш, се нуждаеш единствено от лист и химикал. Нужно ниво на владеене английски - 4 от 5.

Оценка: 4/5

Цена: 26.90 лв

 

 

За да поръчаш Журнал 29, Ескейп руум пъзели или Избягай от книгата, обади ни се на 0887 431 615 или ни пиши на office@hourescape.bg.