Въпроси

Какво е Escape room?

Ако току-що чуваш за забавлението escape room, всичко е наред. :) Всъщност ескейп стаите съществуват по света от около 10 години, но чак сега добиват истинска популярност. Това е ново забавление, при което ти и приятелите ти се озовавате в стая (или килия, кораб, самолет, банка :) ), от която на пръв поглед няма изход. Постепенно, оглеждайки всичко наоколо, забелязвате улики и предмети, които можете да използвате, за да решите серия от загадки и да избягате от стаята. Не са ви нужни специални знания, умения или физическа сила, достатъчно е сте наблюдателни, да мислите логически и да играете в екип с останалите участници.

Според Уикипедия първата Стая на загадките, както още се наричат escape room игрите, е измислена от Такао Като в Киото, Япония, през 2007, който се вдъхновява от видео игрите: „Исках да измисля нещо ново, а момичето, което стоеше до мен, каза, че е запалена по онлайн игрите, затова просто опитах да направя една на живо. А и винаги съм се чудел, защо интересните неща не се случват в реалния живот така, както в книгите. Реших, че мога да създам собствено приключение, в което после аз и моите приятели да сме главните герои.

Escape стаите бързо набират популярност и завладяват първо цяла Азия, след това Австралия, Сащ и Европа, достигайки до над 2200 в световен мащаб (по данни на escaperoomdirectory.com). А от 2014 година са вече и в София и в други градове на България. Общото, което всички Стаи имат помежду си, са хитрите загадки и пъзели, постепенно водещи участниците и до главната цел на играта - да избягат за определеното време.

Защо обаче ескейп стаите стават толкова нашумели? Възможността да изживееш нещо ново, адреналина, който те обзема, когато разрешиш поредната загадка и пълното откъсване от реалния свят правят това предпочитан начин за забавление за хора от всички възрасти.

Мога ли да изляза по всяко време? Безопасно ли е всичко?

Въпреки че през нашата Стая на загадките са преминали над 8000 души, до момента не се е случвало клиент да пожелае да излезе предварително. Все пак игралното помещение е отключено и можеш да го напуснеш по всяко време, а съотборниците ти да продължат играта.

Безопасността на гостите ни е на първо място за нас, наблюдаваме ви и ви слушаме през цялото време и сме готови да се намесим при нужда.

Все пак, ако имаш клаустрофобия, епилепсия или бебе в корема - предупреди ни. :)

Как да направя резервация?

Разгледай календара ни в секция Резервирай. Избери свободен час и попълни име, имейл адрес и телефонен номер, веднага след това ще получиш имейл за потвърждение. Или просто ни се обади на 0888 453 930.

Как да платя резервацията си за Hour Escape?

За твоеулеснение плащането се извършва тук на място в брой или с кредитна/дебитна карта, когато дойдеш да изживеш твоето Hour Escape приключение. Можеш, разбира се, да заплатиш играта си и по банков път.

Къде се намира Стаята?

Намираме се в центъра на София, на ул. Алабин 31, на метри от Съдебната палата (отсечката между бул. Витоша и ул. Граф Игнатиев), близо до спирки на трамваи 5, 8, 10, 12 и 18 и спирка Сердика на метрото. За по-подробна информация виж картата.

Колко човека могат да играят?

Играта е предвидена за отбори с 2 до 5 участници. Имай предвид, че ако сте двама, може да ви е по-трудно, но пък така си гарантирате по-пълноценно изживяване - ще трябва да се справите с всички предизвикателства сами. Ако сте петима ще сте по-бързи (пет глави мислят по-добре от две) и ще имате повече идеи, които да изпробвате. Но пък рискувате някой да пропусне част от играта, защото през това време той може да разрешава друга загадка. Ние препоръчваме отбори от четирима души.

Мога ли да изляза от Стаята по всяко време?

Да, можеш да излезеш от стаята по всяко време.

Колко време продължава играта?

Приключението Hour Escape продължава един час. Моля, имай предвид, че това е забавление на живо. За да можем да гарантираме приятно прекарване както на теб, така и на следващите ни гости, те молим да дойдеш 5-10 минути преди резервирания час.

Вече направихме резервация, можем ли да променим броя на участниците?

Да, разбира се. Тъй като подредбата на загадките в стаята зависи от броя на играчите, моля те да ни уведомиш за промяната предварително.

С какво Hour Escape се отличава от другите escape стаи?

Положихме усилия да създадем интерактивни игри и пъзели, които да са различни от всички, които досега си срещал. При нас няма десетки скрити ключове и кодове, заради които трябва да преровиш цялата стая, вместо това трябва да покажеш качества като находчивост, логическа мисъл, комуникация със съотборниците си. Загадките ни ще те провокират, но и ще изпиташ незаменимото чувство на удовлетворение. Гарантираме :)

Стаята подходяща ли е за детски рожден ден?

Да, ако децата са на поне 10 години. Повече информация за детски рожден ден в Escape room, както и снимки можеш да видиш тук.

Ако пък не ти се чете, направо ни се обади и ние ще ти разкажем.

За деца на възраст между 9 и 12г., можем да ти предложим и новата ни стая "Имало едно време...", в която децата ще влязат в ролята на магьосници, чиято мисия ще е да намерят философския камък и да открият магия, с която да го унищожат. :)

Може да разгледаш снимки на част от детските отбори тук.

***Резервации за деца се приемат само по телефона!

Подходяща ли е Стаята за Team Building?

Създадохме Hour Escape с идеята за отборно преживяване, което да сближава участниците. Необикновените ситуации, разнородните пъзели и игри изискват съвместяването на различни типове мислене. Един от най-важните елементи на играта е комуникацията в отбора.

Играта ще остави у вас приятни емоции и ще ви даде възможност да се разтоварите от напрежението и стреса.

Ако искаш....

...да изживееш с колегите си нещо нестандартно и забавно...

...да мотивираш служителите си да работят по-добре заедно...

...да интегрираш нов човек в екипа...

Ние ще ит помогнем да организирате перфектния Тийм билдинг за твоите служители. Ако имаш интерес към организиране на такова събитие, не се колебай да се свържеш с нас. Работим съвместно само с по-добрите стаи в София и можем да организираме отборни игри за до 100 човека, според твоите изисквания за големина на отбори, разпределение, начален час.

За да направим изживяването по-интересно, можем да подготвим индивидуални тайнствени покани за участниците.

Трябват ли ни специални знания и умения, за да участваме?

Не, единственото, което ви трябва, за да играеш са добро настроение, желание за забавление и добра компания :)

Мога ли да подаря ваучер за Hour Escape?

Да. Кликни тук, за да научиш повече за подаръчните ни ваучери.