Въпроси

Въпроси

Какво е Escape room?

Ако току-що чувате за escape room игрите, всичко е наред. :) Всъщност те съществуват по света от около 10 години, но чак сега добиват истинска популярност. Това е ново забавление, при което Вие заедно с приятелите Ви, се озовавате в стая, от която на пръв поглед няма изход. Постепенно, оглеждайки всичко наоколо, забелязвате улики и предмети, които можете да използвате, за да решите серия от загадки и да избягате от стаята. Не са ви нужни специални знания, умения или физическа сила, достатъчно е сте наблюдателни, да мислите логически и да играете в екип с останалите участници.

Според Уикипедия първата Стая на загадките, както още се наричат escape room игрите, е измислена от Такао Като в Киото, Япония, през 2007, който се вдъхновява от видео игрите: „Исках да измисля нещо ново, а момичето, което стоеше до мен, каза, че е запалена по онлайн игрите, затова просто опитах да направя една на живо. А и винаги съм се чудел, защо интересните неща не се случват в реалния живот така, както в книгите. Реших, че мога да създам собствено приключение, в което после аз и моите приятели да сме главните герои.

Escape room игрите бързо набират популярност и завладяват първо цяла Азия, след това Австралия, Сащ и Европа, достигайки до над 2200 в световен мащаб (по данни на escaperoomdirectory.com). А от 2014 година са вече и в София и в други градове на България. Общото, което всички Стаи имат помежду си, са хитрите загадки и пъзели, постепенно водещи участниците и до главната цел на играта - да избягат за определеното време.

Защо обаче ескейп стаите стават толкова нашумели? Възможността да изживееш нещо ново, адреналина, който те обзема, когато разрешиш поредната загадка и пълното откъсване от реалния свят правят това предпочитан начин за забавление за хора от всички възрасти.

Мога ли да изляза по всяко време? Безопасно ли е всичко?

Въпреки че през нашата Стая на загадките са преминали над 8000 души, до момента не се е случвало клиент да пожелае да излезе предварително. Все пак игралното помещение е отключено и можете да го напуснете по всяко време, а съотборниците Ви да продължат играта.

Безопасността на гостите ни е на първо място за нас, наблюдаваме Ви и Ви слушаме през цялото време и сме готови да се намесим при нужда.

Все пак, ако имате клаустрофобия, епилепсия или бебе в корема - предупредете ни. :)

Как да направя резервация?

Разгледайте календара ни в секция Резервирай. Изберете свободен час и попълнете данните си, веднага след това ще получите имейл за потвърждение. Или просто ни се обадете на 0888 453 930.

Как да платим резервацията си за Hour Escape?

За ваше улеснение плащането се извършва тук на място в брой или с кредитна/дебитна карта, когато дойдете да изживеете вашето Hour Escape приключение. Можете да заплатите играта си и по банков път.

Къде се намира Стаята?

Намираме се в центъра на София, на ул. Алабин 31, на метри от Съдебната палата (отсечката между бул. Витоша и ул. Граф Игнатиев), близо до спирки на трамваи 5, 8, 10, 12 и 18 и спирка Сердика на метрото. За по-подробна информация вижте картата.

Колко човека могат да играят?

Hour Escape e отборна игра от типа 'Real-life escape game'. Играта е предвидена за отбори с 2 до 5 участници.

Мога ли да изляза от Стаята по всяко време?

Да, можете да излезете от стаята по всяко време.

Колко време продължава играта?

Приключението Hour Escape продължава един час. Моля, елате 5-10 минути преди резервацията, за да може играта ви да започне навреме.

Кога да дойдем?

Hour Escape е игра на живо и за да можем да гарантираме приятно прекарване на Вас и другите ни гости, Ви молим да дойдете 5-10 минути преди резервирания час. Моля, имайте предвид, че при закъснения от над 15 минути, си запазваме правото да отменим резервацията Ви.

Вече направихме резервация, можем ли да променим броя на участниците?

Да, разбира се. Тъй като подредбата на загадките в стаята зависи от броя на играчите, молим да ни уведомите за промяната предварително.

С какво Hour Escape се отличава от другите escape стаи?

Положихме усилия да създадем интерактивни игри и пъзели, които да са различни от всички, които досега сте срещали. При нас няма десетки скрити ключове и кодове, заради които трябва да преровите цялата стая, вместо това трябва да покажете качества като находчивост, логическа мисъл, комуникация със съотборниците си. Загадките ни ще ви провокират, но и ще изпитате незаменимото чувство на удовлетворение. Гарантираме :)

Стаята подходяща ли е за детски рожден ден?

Да, ако децата са на поне 10 години. Повече информация за детски рожден ден в Escape room, както и снимки можете да видите тук.

Ако пък не Ви се чете, направо ни се обадете и ние ще ви разкажем.

За деца на възраст между 9 и 12г., можем да Ви предложим и Лов на съкровища.

Може да разгледате снимки на част от избягалите детски отбори тук.

Подходяща ли е Стаята за Team Building?

Създадохме Hour Escape с идеята за отборно преживяване, което да сближава участниците. Необикновените ситуации, разнородните пъзели и игри изискват съвместяването на различни типове мислене. Един от най-важните елементи на играта е комуникацията в отбора.

Играта ще остави у вас приятни емоции и ще ви даде възможност да се разтоварите от напрежението и стреса.

Вие искате....

...да изживеете с колегите си нещо нестандартно и забавно...

...да мотивирате служителите си да работят по-добре заедно...

...да интегрирате нов човек в екипа...

Ние ще ви помогнем да организирате перфектния Тийм билдинг за Вашите служители. Ако имате интерес към организиране на такова събитие, не се колебайте да се свържете с нас. Работим съвместно само с по-добрите стаи в София и можем да организираме отборни игри за до 100 човека, според вашите изисквания за големина на отбори, разпределение, начален час.

За да направим изживяването по-интересно, можем да подготвим индивидуални тайнствени покани за участниците.

Трябват ли ни специални знания и умения, за да участваме?

Не, единственото, което ви трябва, за да играете са добро настроение, желание за забавление и добра компания :)

Мога ли да подаря ваучер за Hour Escape?

Изпратете специалните за Вас хора на запомнящо се пътешествие в свят, изпълнен със загадки, адреналин и забавление. Подарете им преживяване, което ще помнят дълго! Накарайте ги да се стреснат. А после да се усмихнат :)
Подарете им един забавен спомен!
За да започне преживяването подобаващо, вашият приятел ще получи тайнствен свитък, който да го информира за изненадата. Той сам ще може да избере удобен ден и час, в който да играе. :)


Моля, свържете се с нас за повече информация.