4-те най-добри бягства на Хари Худини

4-те най-добри бягства на Хари Худини

Ние от Клопката много обичаме да виждаме хората да побеждават в нашата игра. Има радост, която идва с отварянето на последната ключалка и победата над времето. Виждайки как хората решават пъзели и ескейп стаите са им толкова забавни, можем да си обясним, че има хора, които се изхранват правейки ескейп трикове! Може би един от най-известните майстори на бягството и илюзията е Хари Худини.

Той изпълнява повечето от каскадите си в началото на 20-ти век. Без телевизори и интернет, все пак Худини все пак става световно известен със способността си да избягва от "невъзможни" ситуации. Ето четири от нашите любими аварийни каскади (и за ваша безопасност – НЕ ОПИТВАЙТЕ ТОВА ВКЪЩИ :) ).

1. Измъкване от белезници:

Концепцията е проста. Някой заключва ръцете на илюзионист зад гърба му и той се опитва да се освободи. Това, заради което изпъква Худини по този невероятен начин, е способността му да се измъкне от белезниците за броени секунди.

2. Бягство от сандък:

Хари за пореден път зарадва и едновременно шокира тълпи с бягство от заключена кутия потопена във вода. Това се случва през лятото на 1912 г. Худини оковава ръцете и краката си, преди да бъде заключен в дървена кутия. Кутията е хвърлена в река Хъдсън, Ню Йорк. Дали Худини използва илюзия или истинска техника за бягство за тази каскада, никога няма да бъде напълно известно. Всичко, което ние знаем е, че той успява да избяга в рамките на една минута.

 3. Изчезващият слон:

Изчезващият слон е забавно отклонение от типичните бягства на Худини. Докато някои магьосници карали пухкави зайчета да изчезват, Худини вдигнал летвата, създавайки илюзията за изчезващ слон. Това е било наистина добре организиран трик, който е изисквал помощта на няколко асистента. Точно както в днешните ескейп стаи, работата в екип е ключова за успеха!

4. Избягай от млякото:

Худини се ориентирал доста добре в тесни пространства. Той изпълнявал "Избягай от млякото" в началото на кариерата си, тъй като не се изисквало някакво специално пригодено място или разрешително от полицията. През 1901 г. Худини бил затворен в стъклена кутия, разбира се с белезници и мляко, което стигало до половината от височината му. След това асистентите напълнили кутията догоре с вода и затворили капака. Успял да избяга след две минути и вероятно е трябвало да задържи дъха си през цялото това време.

 

Мислите ли, че притежавате всичко необходимо, за да успеете да избягате? Нашите ескейп изживявания не само ще спрат дъха ви, но те ще ви накарат да мислите, да решавате пъзели и да се наслаждавате на времето, прекарано с вашите съотборници.

Резервирайте игра при нас и освободете вашия вътрешен ХУДИНИ!