5 урока, научени в Escape room, които можете да приложите в ежедневието си

5 урока, научени в Escape room, които можете да приложите в ежедневието си

Всеки от вас, който някога е влизал в Стая на загадките, знае, че те предлагат много предизвикателства, изненади, вълнения и т.н. Също както животът. Стаята на загадките всъщност е една умалена асоциация на живота, където всичко се развива на много бързи обороти. Именно поради тази причина има много уроци, които бихте могли да приложите от Escape room в реалния живот и в ежедневието си, за да живеете по-щастливо и по-успешно. Ние от Hour escape решихме да ви представим 5 урока от Escape room, от които може да се възползвате.

1.    Поставяйте си цели
Мислете мащабно. Точно както трябва да го правите в Escape room, така го правете и в живота си, за да бъдете успешни. Ако не си задавате големи цели и не се опитате да достигнете до звезите, ще ви е трудно да отидете далеч в живота си. Трябва да виждате отвъд границите си. А ако не виждате, то поне да вярвате, че можете да ги преминете. Ако влезете в Escape room и си кажете, че можете да избягате, повярвате си, и дадете всичко от себе си, има много по-голяма вероятност да го направите, отколкото, ако видите, че времето изтича и просто се откажете. Това с пълна сила важи и за живота ви. Не се отказвайте! Никога! Поставете си цели и ги следвайте!

2.    Погледнете от друга гледна точка
Понякога, за да постигнете успех, трябва да смените гледната си точка. Да погледнете и от другата страна. Това важи както за Escape room, така и за живота. Не всичко в Стаята на загадките е такова, каквото го виждате. И не всичко в ежедневието ви е такова, каквото го възприемате. Животът постоянно поставя предизвкателства пред вас. И ако не успявате да се справите, просто трябва да видите и друг аспект от тях. Опитайте! Работи! Също както и в Escape room.

3.    Не се притеснявайте да поискате помощ
Можете ли да поискате помощ в Escape room, ако виждате, че не се справяте? Не само че можете, но и е редно да го направите! В живота е същото. През каквито и препядствия да преминавате, никога не се притеснявайте да зададете въпрос, или да помолите за помощ, когато имате необходимост. Ние хората зависим един от друг, без значение дали това ни харесва, или не. Такава е човешката природа. И в това няма нищо страшно. Помолете за помощ следващия път, когато ви се наложи. Няма да повярвате колко много хора ще откликнат! Истината е, че в своята същност ние обичаме да помагаме. Това ни кара да се чувстваме значими.

4.    Поемете риск и действайте
В предишна наша статия – 7 типа Escape room играчи - ви представихме с чувство за хумор различни типове поведение. Ако сте я прочели вече, знаете, че в Стаята на загадките някои хора стоят настрана, обмислят мълчаливо и са по-пасивни, докато други – просто действат. Независимо от обстоятелствата. Много често вторият тип постига повече успехи както в Escape room, така и в живота. Просто защото се възползва от всяка една предоставена възможност. Ако изчаквате подходящия момент за действие, той може и никога да не дойде! Така че – направете го сега! Действайте в живота, както действате в Escape room.

5.    Учете се от грешките си
Обречени сте на провал, ако не го правите. Не бягате от Escape room в първия момент, в който не можете да се справите, нали. А какво правите? Осъзнавате грешката си и действате по различен начин. Опитвате отново. И отново. И успявате. По същия начин е и с живота – учите се от минали преживявания и грешки. Вадете си поуки! И действайте по различен начин. Не повтаряйте грешките си – както не ги повтаряте и в Escape room. И нещата ще се подредят.
Навярно има и други ситуации, които сте изживели в Escape room и може да приложите в живота си. А ако още не сте посетили Стая на загадките – ние от Hour escape ви очакваме да откриете още сравнения между живота и Escape room.

Резерврайте игра още сега!

Прочети още: Тиймбилдинг и Escape room - една незабравима комбинация

 

Притеснението „да не избягаш“ навреме

Притеснението „да не избягаш“ навреме

Виждали сме го много пъти. Хората идват в Hour Escape с желанието да се съревновават (със себе... [Прочети повече]

Какво е успехът? Удоволствие от работата и признание за нея!

Какво е успехът? Удоволствие от работата и признание за нея!

Напоследък все по-често се повдига въпросът за успеха. Но какво представлява той всъщност? И... [Прочети повече]

Какво се крие зад приключението Escape room?

Какво се крие зад приключението Escape room?

Макар и отскоро да е по нашите географски ширини, предизвикателството, наречено Escape room може... [Прочети повече]

Hour Escape – избягай от Клопката

Hour Escape – избягай от Клопката

Знаеш ли нещо за Hour Escape? Да?...Не?... Е, ако не знаеш, може би първото, което трябва да... [Прочети повече]

Защо игрите са полезни?

Защо игрите са полезни?

Играенето на игри е най-естественото нещо за децата . Това е техният механизъм,... [Прочети повече]

7-те типа играчи в Escape room

7-те типа играчи в Escape room

  В повечето случаи хората гледат на Escape room стаите само като на място за... [Прочети повече]

Hour Escape Предизвикателство 6

Hour Escape Предизвикателство 6

Обичате ли загадки? Е, опитайте да решите тази! Гори и Лори изкарали нощ, пълна с... [Прочети повече]

Подари емоция за Коледа

Подари емоция за Коледа

  Нека тази Коледа бъде различна! Зарадвайте любимите за Вас хора с подарък, който... [Прочети повече]

Hour Escape Предизвикателство 5

Hour Escape Предизвикателство 5

  Обичате ли загадки? Е, опитайте да решите тази! Всеки, изпратил верния отговор на... [Прочети повече]

Детски рожден ден в Escape room

Детски рожден ден в Escape room

10 години – една твърде специфична възраст, особено, когато става въпрос за организиране... [Прочети повече]